Review Allview A5 Duo

Publicat: 05.12.2013

Compania romaneasca Allview se pare ca pune accent pe preturi mici si dual sim. Astfel in acest articol vom vorbi despre un smartphone care poate fi cumparat pentru aproximativ 550 de lei. Allview A5 Duo este un telefon cu un aspect foarte placut, care vine dotat cu un ecran destul de mare precum si cu o multime de tehnologii si functii.

Specificatii tehnice

Procesorul este mai bun decat am fi sperat pentru pretul la care este disponibil. Astfel Allview A5 Duo vine dotat cu un dual core MediaTek MT6572 care functioneaza cu frecventa de 1 Ghz. Procesorul grafic este la fel de bun facand jocurile sa se miste foarte bine si sa aiba o grafica realistica. Acesta este un Mali 400.

Spatiul de stocare este de aproximativ 4 GB dintre care sunt ocupati 2,5 de catre sistemul de operare. Putem insa sa marim acest spatiul cu ajutorul unui card microSD de pana la 32 GB. Memoria RAM de 512 MB putea fi putin mai mare pentru a se ridica la nivelul asteptarilor.

Autonomia bateriei Li-Ion de 1700 mAh este de aproximativ 10 ore de convorbire 2G si aproximativ 8 ore de convorbire in 3 G, mai exact cateva zile in care telefonul este folosit in mod normal.

Printre senzorii de care dispune telefonul trebuie sa mentionam si senzorul de proximitate, accelerometru, senzorul de lumina ambientala si busola digitala.

Display si dimensiuni

Allview A5 Duo are un aspect foarte placut si modern fiind fabricat cu materiale de bune calitate. Displayul este un TFT LCD cu o diagonala de 4 inch si cu o rezolutie de 800 x 480 pixeli. Acesta are o capacitate de a reda pana la 16 milioane de culori.
Smartphone-ul celor de la Allview are o greutate de aproximativ 137.7 de grame si dimensiuni de 64.4 x126 x 11.5 milimetri.

Alte specificatii

Sistemul de operare cu care vine Allview A5 Duo este Android 4.2 Jelly Bean Plus care datorita specificatiilor telefonului se misca foarte bine.

Camera foto principala este de 3.2 MP care face fotografii destul de clare. In conditiile in care lumina nu prea exista putem folosi blitul LED. In ceea ce priveste videoclipurile putem filma cu o rezolutie HD de 1280 pe 720 pixeli. Camera frontala de 0.3 MP ne ajuta sa efectuam apeluri video. Printre functiile dedicate camerei foto trebuie sa mentionam geotagging precum si detectarea fetei.

In ceea ce priveste conectivitatea Allview A5 Duo se prezinta foarte bine. Astfel dispunem de 3G cu HSDPA la 21.6 Mbps si HSUPA la 5.4 Mbps, Bluetooth v4.0 precum si de o retea Wi Fi. Printre porturile disponibile se afla si un port microUSB 2.0 si o mufa pentru casti.

Pentru a face calatoriile cu masina mai usoare dispunem si de un GPS.

Concluzii

Asadar, la fel ca in cazul lui Allview A4 All, daca dorim un telefon ieftin cu dual sim si Android atunci putem alege Allview A5 Duo deoarece se prezinta foarte bine atat la specificatiile tehnice cat si la aspect.

 

Please comment or share if you like

Comments

Taguri

review allview a5 duo

Link permanent: http://www.gsmpedia.ro/articol-review_allview_a5_duo-125.html

Ultimele articole